Kehittämisen mielekkäämpi arki: Innovaatiokäytäntöjen ymmärtäminen ja johtaminen

Event starts:Mon 31 Oct 2016 09:00
Event ends:Mon 31 Oct 2016 12:00
Location:Open Innovation House, Otaniementie 19
Project: RINE

Seminaari vetää yhteen Innovaatiokäytäntöjen tutkimusalueen pääasiallisia tuloksia kuuden vuoden ajalta.

“Kehittämisen mielekkäämpi arki”-seminaari  31.10. klo 9-12   esittelee tuloksia BACI, BINEC, DISCO, RINE ja RINES- tutkimusprojekteista. Avoimessa seminaarissa jaetaan tutkimustuloksia liittyen innovaatiokäytäntöjen ymmärtämiseen ja johtamiseen. Tutkimusalueen projektit ovat lähestyneet innovaatiotoiminnan arkea useasta näkökulmasta ja tuottaneet monipuolista ymmärrystä erityisesti innovatiivisesta yhteistyöstä, innovaatiotoiminnan jännitteistä, ideoiden kehittämisen piilotetusta puolesta sekä innovaatiotoiminnan arjen tukemiseen liittyvistä johtamishaasteista.

Seminaari tarjoaa oivalluksia ja hyödyllisiä näkökulmia niin yritystoimijoille kuin tutkijoille. Seminaari on avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman järjestää IMI Innovation Management Institute -tutkimusryhmä, Tuotantotalouden laitos.

Seminaarin ohjelma:

8:30 - 9:00  Kahvitarjoilu

9.00- 10.15 Oppeja innovaatiotoiminnan eri konteksteista

Alkupuheenvuoro -- Tea Lempiälä

Innovaatiotoiminnan näyttämöillä ja kulissien takana: Kokemuksia Suomesta, Intiasta ja Piilaaksosta  -- Tea Lempiälä ja Heini Ikävalko

Innovaatiotoimijuutta rakentamassa: Mitä yritykset voivat oppia köyhiltä yhteisöiltä ja kansalaisjärjestöiltä? -- Sanni Tiitinen

10:15 - 10:30 Kahvitauko

10.30 -12 Näkökulmia innovaatiotoiminnan jännitteiden hyödyntämiseen

Muutoshankkeiden tulkinnallinen kakofonia: toimijoiden väliset epäsymmetriat tavoitteissa ja toteutuksessa  -- Outi Vanharanta ja Tuomo Eloranta

Kokoustamalla kohti innovaatioita: Miksi aina harhaudumme sivupoluille? -- Sanni Tiitinen

Mitä luova vapaus itse asiassa merkitsee? Paradoksaalisia oppeja innovoijien johtamiseen. -- Tea Lempiälä ja Outi Vanharant