Kokeiluilla nopeutta innovaatiotoimintaan

Event ends:Wed 12 Nov 2014 14:00
Location:Open Innovation House, Otaniementie 19 Espoo
Project: MAIN

Tervetuloa kuulemaan uusimpia tutkimustuloksia ja yritysnäkökulmia innovaatiojohtamisen kentältä:

• Kuinka radikaalien innovaatioiden kehittämistä tulisi johtaa ja
  • Miten innovaatiotoimintaa voidaan nopeuttaa käyttäjä- ja asiakasymmärryksen, hajautetun työn ja 3D-tulostuksen avulla

Keynote:

Apulaisprofessori Dr. Falk Übernickel, University of St. Gallen, Sveitsi

Falk Übernickel

Dr. Falk Übernickel toimii apulaisprofessorina St. Gallenin yliopistossa. Hän johtaa informaatiojohtamiseen ja Design Thinking –ajatteluun keskittynyttä tutkimusryhmää yhteistyössä Stanfordin yliopiston ja muiden globaalien partnereiden kanssa. Hän on myös toimitusjohtaja sveitsiläisessä konsulttiyrityksessä ja työskentelee mm. Allianzin, Audin, Deutsche Bankin, UBS:n, Swisscomin, Bayerin ja SAP:n kanssa.Hän on German Society of Computer Science:n (GI:n) jäsen ja on julkaissut lukuisia menestyksekkäitä tutkimusartikkeleita

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck

Bruce Oreck

Bruce J. Oreck on toiminut Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä vuodesta 2009. Oreck on julkaissut useita kirjoja ja hän on suosittu luennoitsija hyvin laajalla aihekirjolla. Oreck tunnetaan innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden puolestapuhujana, jonka puheenvuorot herättävät keskustelua ja inspiroivat kuulijoita uudenlaiseen ajatteluun. Hän tekee tiivistä yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa ja on ollut kehittämässä mm. Aalto Ventures Programin toimintaa.

08:30 - 09:00 Aamukahvit ja Get-Together

09:00-
Avaus
Pekka Berg, Tutkimusjohtaja, IMI, Aalto-yliopisto

KEYNOTE: Prologue to Innovations
Bruce Oreck, U.S. Ambassador to Finland

Miten tukea radikaalia innovaatiotoimintaa? Strateginen sitoutuminen, toimintatavat ja organisointi.
Matti Pihlajamaa ja Jukka-Pekka Kevätsalo, IMI, Aalto-yliopisto

Strateginen tuki radikaalien innovaatioiden mahdollistajana
Juuso Konttinen, Vice President, Biochemicals, UPM Oyj

Uudistava kehitystyö käytännössä: kokeilevaa kehittämistä itsenäisessä yksikössä
Jarkko Korhonen, Head of Architecture and Development, Yle Oy

11:15 - 12:00 LOUNAS

12:00-
KEYNOTE: Rapid Innovation Activity – How Practices from Design Thinking and Information Management can help in this?
Falk Übernickel, Assistant Professor, University of St. Gallen (CH)

Kolme tapaa vaikuttaa innovaatioprosessin nopeuteen: asiakas- ja käyttäjäymmärrys, 3D-tulostus sekä hajautettu työ
Laura Kanto (IMI), Kirsi Kukko (3D Manufacturing) ja Pekka Alahuhta (vmWork), Aalto-yliopisto

Kokemuksia nopeista innovaatiokäytännöistä
Juha Nuutinen, Director, Application Technology, SSAB

Tulevaisuuden innovaatiotoiminta
Karno Tenovuo, Head of Business Development & Strategy, Rolls-Royce Oy Ab

Päätössanat ja kirjan julkaisu
Pekka Berg, Tutkimusjohtaja, IMI, Aalto-yliopisto

14:00 Tilaisuus päättyy

Uusi kirja

“Johdatus uutta liiketoimintaa luovien innovaatioden maailmaan”
julkaistaan tilaisuudessa. Kirja sisältyy seminaarin hintaan.
book.jpg

Osallistujamaksu: 50 € alv 0 % (sis. kahvit, lounaan ja kirjan)

Peruutukset pyydetään sähköpostitse viimeistään ma 10.11.:
mary-ann.wikstrom@aalto.fi. Perimme maksun myös no show -tapauksissa.

Lisätietoja http://imi.aalto.fi/publications/info/336/

Seminaari on Tuotantotalouden laitoksen Innovation Management Institute IMIn järjestämä ja Tekesin rahoittamien RAPI (Rapid Innovation Practices) ja MAIN (Managing Intangibles – Discontinuous Innovation Approach) –tutkimusprojektien päätösseminaari.

Sijainti
Aalto Open Innovaiton Housen (OIH) käyntiosoite on Otaniementie 19, Espoo. Viereisen TUAS-talon edessä ja takana ja talojen vastapäätä on maksuttomat pysäköintialueet (kartta). Paikkoja on kuitenkinrajallisesti. Jos pysäköit paikalle, joka on merkitty ”Vain yliopiston luvalla”, tarvitset pysäköintilupalapun, jonka saat OIHin vahtimestarilta tai ilmoittautumistiskiltä.

• Paikalle on hyvät julkiset yhteydet, katso sijainti ja julkisen liikenteen yhteydet tästä:
  • Vaatenaulakot sijaitsevat OIHin kahvioaulassa. Naulakot ovat vartioimattomia.
  • Ilmoittautuminen & Get-together alkavat klo 08:30 ja seminaariohjelma klo 09:00 – saavuthan ajoissa!

Yhteistyössä: Aalto-yliopisto, Tekes, UPM-Kymmene Oyj, Metso Oyj, SSAB Oyj, Yle Oy, Fortum Oyj, Rolls-Royce Oyj, Metsä Fibre Oyj, Työ- ja elinkeinoministeriö, Teknologiateollisuus ry ja paljon muita.